Citroenpudding Jamie Oliver

Citroenpudding Jamie Oliver

Een van de vele makkelijke recepten uit het derde van de Jamie Oliver kookboeken. Citroenpudding van Jamie Oliver presenteert het best in een Pyrex ovenschotel: citroenpudding onderaan met een meringue bovenaan.

Uit Jamie Oliver's derde kookboek: "Happy Days met The Naked Chef", waarin Jamie vooral de nadruk legt op makkelijke en lekkere snel-klare recepten en koken met kinderen:


Happy Days met The Naked Chef
Jamie Oliver's derde kooboek:
Happy Days met The Naked Chef

Ingredienten voor Citroenpudding Jamie Oliver

  • 1 organisch geteelde citroen: rasp en pers
  • 2 organisch geteelde eieren, wit en dooier scheiden
  • 55 gram zelfrijzende bloem
  • 55 gram boter
  • 115 gram suiker
  • 285ml melk

Citroenpudding Jamie Oliver klaarmaken

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden
  2. Klop de boter met de suiker en geraspte citroenschil romig.
  3. Klop er nu de eierdooiers en de bloem onder.
  4. Onder voortdurend kloppen voeg je nu de melk en 3 eetlepels citroensap toe.
  5. Klop de eiwitten stijf en roer hier langzaam de deeg onder zonder teveel lucht uit het eiwit te verliezen.
  6. Beboter een vuurvaste schotel en doe hierin het deeg. Plaats de vuurvaste schotel in een 3/4de met water gevulde braadpan en laat een 45 minuten bakken in de oven, tot de top van de citroenpudding goud bruin is.
Verras je vrienden of familieleden op het eind van een drukke dag met dit lekkere en o zo eenvoudige citroenpudding recept van Jamie Oliver uit Jamie Oliver's derde kookboek: Happy Days met The Naked Chef.

No comments:

Post a Comment