
Een van de vele makkelijke recepten uit het derde van de Jamie Oliver kookboeken. Citroenpudding van Jamie Oliver presenteert het best in een Pyrex ovenschotel: citroenpudding onderaan met een meringue bovenaan.
Uit Jamie Oliver's derde kookboek: "Happy Days met The Naked Chef", waarin Jamie vooral de nadruk legt op makkelijke en lekkere snel-klare recepten en koken met kinderen:

Jamie Oliver's derde kooboek:
Happy Days met The Naked Chef
Happy Days met The Naked Chef
Ingredienten voor Citroenpudding Jamie Oliver
- 1 organisch geteelde citroen: rasp en pers
- 2 organisch geteelde eieren, wit en dooier scheiden
- 55 gram zelfrijzende bloem
- 55 gram boter
- 115 gram suiker
- 285ml melk
Citroenpudding Jamie Oliver klaarmaken
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Klop de boter met de suiker en geraspte citroenschil romig.
- Klop er nu de eierdooiers en de bloem onder.
- Onder voortdurend kloppen voeg je nu de melk en 3 eetlepels citroensap toe.
- Klop de eiwitten stijf en roer hier langzaam de deeg onder zonder teveel lucht uit het eiwit te verliezen.
- Beboter een vuurvaste schotel en doe hierin het deeg. Plaats de vuurvaste schotel in een 3/4de met water gevulde braadpan en laat een 45 minuten bakken in de oven, tot de top van de citroenpudding goud bruin is.
No comments:
Post a Comment